Valorificarea deșeurilor pe piața din România

  • Home
  • blog
  • Valorificarea deșeurilor pe piața din România
valorificarea si colectarea selectiva pe piata din Romania

Valorificarea deșeurilor pe piața din România

Impactul gestionării neconforme a deșeurilor nu este suportat doar de mediu, ci și de companiile care nu reușesc să își atingă țintele legale de sustenabilitate. Dar când prețurile pentru colectarea și reciclarea deșeurilor generate scad, cum pot companiile să reducă pierderile uriașe? 

Înțelegem nevoile companiei tale și îți propunem cele mai potrivite soluții de waste management, atât din perspectiva cerințelor de mediu, cât și din cea a optimizării costurilor. Îți oferim, la cerere, o ofertă de preț pentru colectare care să te ajute să îți îndeplinești cu succes responsabilitatea legală față de mediu și care sa îți transforme costurile de gestionare a deșeurilor în venituri.

Valorificarea deșeurilor: cum arată piața din România în momentul actual

Deși condiționate legal să apeleze la soluții sustenabile, pentru multe companii colectarea și reciclarea deșeurilor generate înseamnă costuri suplimentare. Motivele sunt diverse, de la creșterea costului la energie sau fier și până la scăderea comerțului cu amănuntul, dar un lucru este cert. Dinamica prețurilor la colectare s-a schimbat, iar fabricile generatoare de deșeuri din carton, plastic și metal au de suferit. 

Primul pas în valorificarea deșeurilor: evaluarea gratuită a nevoilor fabricii

Încă de la începutul inițiativei ,,Zero deșeuri la groapa de gunoi’’ am promis nu doar un proces mai sustenabil de gestionare a deșeurilor, ci și crearea unei economii circulare, în care fabricile generatoare de deșeuri să primească soluții profitabile. Nu doar că ne propunem să tratăm produsele și ambalajele neconforme în energie sau în materii prime pentru noi cicluri de producție, dar oferim prețuri avantajoase la colectare pentru ca firma ta să aibă parte doar de beneficii. 

Așadar, pentru eficiență maximă și rezultate optime, începem fiecare colaborare printr-o evaluare internă a companiei tale. Gratuit și fără obligații, fiecare audit al deșeurilor generate de fabrica ta are ca scop identificarea principalelor puncte de intervenție și a celor mai bune soluții pentru problemele specifice. Indiferent de tipul de deșeu cu care compania ta se confruntă (carton, sticlă, fier, aluminiu, deșeuri din procesul de producție etc.), ai alături o echipă specializată în colectarea selectivă, pregătită să transforme așa-zisele pierderi în oportunități și să îți valorifice responsabilitățile față de mediu. 

Colectarea selectivă direct din fabrică, un aliat împotriva costurilor 

Înțelegerea situației companiei tale ne ajută să reimaginăm traseul deșeurilor tale, pentru care asigurăm colectarea selectivă direct din zonele de generare. Procedând astfel, optimizăm costurile de transport și manipulare și evităm amestecarea materialelor ce urmează a fi reciclate. Începem, așadar, cu proiectarea și instalarea sistemelor de colectare direct din linia de producție, care să reducă timpul dedicat sortării deșeurilor, dar și costurile privind resursa umană. Odată colectate, deșeurile trec prin procese de compactare, balotare, reciclare, tratare sau neutralizare, în funcție de tipul și starea materialelor gestionate. 

Expertiza noastră vastă în managementul deșeurilor ne clasează drept partenerul ideal în gestionarea eficientă și eficace a deșeurilor cu care compania ta se confruntă și în estimarea corectă a valorii acestora.