Cum îți poți optimiza costurile cu ajutorul primit de la o firmă de gestionare a deșeurilor?

  • Home
  • blog
  • Cum îți poți optimiza costurile cu ajutorul primit de la o firmă de gestionare a deșeurilor?
Cum îți poți optimiza costurile cu ajutorul primit de la firme colectare deșeuri?

Cum îți poți optimiza costurile cu ajutorul primit de la o firmă de gestionare a deșeurilor?

Pentru cele mai multe companii deșeurile nu sunt doar o sursă de poluare. Pe lângă riscul pe care îl prezintă pentru mediul înconjurător și sănătatea publică, acestea sunt consumatoare de resurse umane, de timp și materiale. Dar problemele pot fi rezolvate, iar costurile ușor optimizate.

 

Auditul intern: primul pas către sustenabilitate

Există firme colectare deșeuri și existăm noi. La Eltex, știm cât de diferite pot fi problemele cu care companiile se confruntă, de aceea, nu ne avântăm în a lua decizii pripite. Scopul nostru este de a oferi cele mai bune soluții, așa că am stabilit ca fiecare colaborare să pornească de la o premisă simplă, auditul intern gratuit

Procesul evaluării interne începe cu analiza fluxului total de deșeuri, de la locul de generare și până la cel de valorificare. Procedăm astfel pentru ca tu și echipa ta să puteți observa impactul operațiunilor desfășurate privind deșeurile, atât asupra mediului, cât și asupra costurilor. Apoi, ca lider printre firmele de colectare deșeuri, propunem recomandări cât și strategii de reducere a costurilor și optimizare a operațiunilor. 

 

Cele mai potrivite soluții din partea noastră în zona de colectare deșeuri

Evaluarea internă ne ajută să stabilim cu ce tipuri de deșeuri ne confruntăm. Fie că sunt deșeuri periculoase, ambalaje sau produse neconforme, creștem gradul de reciclare în funcție de tipul acestora. Odată stabilit acest aspect, respectând, totodată, și legislația în vigoare, trecem la următorul pas. Proiectăm și instalăm sisteme de colectare, amplasăm utilaje speciale și materialele necesare, asigurăm resursa umană, toate acestea pentru a ne asigura că toate procesele respectă standardele existente. 

Deși procesele diferă în funcție de tipul de deșeuri, de la reciclare, la decontaminare, distrugere on-site sau reutilizare, toate împărtășesc un rezultat comun. Prin reintegrarea deșeurilor în circuitele economice și revalorificarea materiilor prime, nu doar că reducem costurile actuale, dar le optimizăm pe cele viitoare. Astfel, compania ta se îndreaptă cu pași rapizi către un scenariu profitabil. 

 

Prin colaborarea cu firme colectare deșeuri, ai consultanța legislativă asigurată 

În momentul actual, fiecare companie generatoare de deșeuri trebuie să răspundă în fața legii și să întemeieze rapoarte obligatorii. Gestiunea deșeurilor și trecerea acestora într-un registru poate părea un proces simplu, dar este mai mult decât pare. În realitate, diverși factori, precum dificultatea de a determina numărul de ambalaje, pot transforma evidența deșeurilor într-un coșmar logistic. 

Eltex se ridică peste așteptările clienților și acordă atât expertiza proprie în realizarea rapoartelor de mediu, cât și o platformă IT specializată, pentru ca gestiunea deșeurilor să fie realizată corespunzător, iar compania ta să nu riște probleme contabile sau cu Instituțiile de Mediu. 

 

Impactul acțiunilor desfășurate de firme colectare deșeuri

Cu fiecare deșeu colectat suntem mai aproape de a schimba traseul tuturor deșeurilor către un viitor sustenabil. Prin inițiative precum ,,Zero deșeuri la groapa de gunoi’’ și campanii de CSR, atât pentru noi, cât și pentru colaboratori, încurajăm la grija pentru sănătatea celor din jur și bunăstarea mediului. 

Ce înseamnă dezvoltarea unei economii circulare pentru compania ta? Înseamnă un mediu mai bun, mai curat în care afacerea ta să prospere. Înseamnă cele mai bune soluții precum cele oferite de Eltex, înseamnă grijă redusă a costurilor, ba chiar respect din partea audienței tale care observă implicarea ta activă în combaterea poluării. Și nu în ultimul rând, înseamnă prosperitate, atât individuală, cât și colectivă. 

 

Un singur manager de cont

La Eltex, nu ai doar susținere în cazul proceselor de reciclare și colectare a deșeurilor, ci ai susținere în realizarea tuturor obiectivelor de sustenabilitate ale companiei tale.   

Noi nu devenim doar un singur colaborator, ci singurul furnizor în ceea ce privește managementul deșeurilor. Datorită serviciului nostru integrat de gestionare a deșeurilor, scapi de grija contractelor în plus și a costurilor aferente. Mai mult, ai siguranța unui parteneriat definit doar de beneficii.