Ce presupune o evaluare internă de waste management în fabrica ta

  • Home
  • blog
  • Ce presupune o evaluare internă de waste management în fabrica ta
evaluare interna de Waste Management direct in fabrica

Ce presupune o evaluare internă de waste management în fabrica ta

Astăzi, managementul deșeurilor, denumit și waste management, presupune mult mai mult decât simpla colectare a coșurilor de gunoi și menținerea fabricilor curate pentru a ne asigura că procesele de zi cu zi se desfășoară în parametri optimi. Producătorii și nu numai se confruntă cu un control sporit asupra amprentei lor de mediu și trebuie să găsească modalități alternative și sigure de a-și reconsidera strategia de gestionare a deșeurilor.

Indiferent dacă afacerea ta produce deșeuri alimentare sau deșeuri periculoase, gestionarea deșeurilor industriale necesită o planificare atentă și o analiză continuă pentru a te asigura că procesele de producție funcționează conform standardelor impuse de companie.

Pentru a vă atinge obiectivele de mediu, aveți nevoie de un partener de încredere, cu experiență, care să ofere servicii integrate de gestionare a deșeurilor.

Astfel, poți opta pentru o abordare integrată a acestora, de la realizarea unui audit de către echipa Eltex până la asigurarea de suport continuu pe toată durata contractului prin intermediul unui manager de cont dedicat. Acesta vă va oferi idei de îmbunătățire pentru ca gestionarea deșeurilor dumneavoastră să devină cât mai eficientă din punct de vedere al costurilor necesare și prietenoasă cu mediul.

Care sunt etapele unei evaluări interne de waste management

Procesul de waste management începe cu vizita unei echipe Eltex la sediul companiei tale sau direct în fabrica în care se desfășoară activitatea de producție pentru o evaluare amănunțită a deșeurilor generate. Acesta este definit prin următoarele etape:

  1. Analiza fluxului de deșeuri de la locul de generare până la valorificare.
    Reciclarea și valorificarea deșeurilor începe cu un audit care scoate în față sursele de proveniență a deșeurilor, cantitatea pe care compania o produce, modul curent de gestionare a reziduurilor și care este destinația lor – depozitare, reciclare, valorificare.
  2. Identificarea soluțiilor de reducere a deșeurilor
    Această etapă implică analizarea fiecărui tip de deșeu și identificarea soluțiilor optime fie pentru a le recicla sau valorifica intern sau extern, fie pentru a le distruge într-un mod sigur. De asemenea, pentru o eficiență sporită, noi oferim procese suplimentare de sortare, separare, ambalare a fracțiilor de deșeuri pentru a fi ulterior reintegrate în economie.
  3. Identificarea oportunităților de optimizare a costurilor și de creștere a veniturilor aferente deșeurilor generate.
    Optimizarea costurilor are un impact direct asupra mediului prin reducerea consumului de energie necesară prelucrării deșeurilor.
  4. Identificarea soluțiilor de creștere a gradului de reciclabilitate și valorificare.
    Este important să ne gândim încă de pe acum la soluții eficiente de waste management, mai ales din punctul de vedere al costurilor prin care putem reintegra materialele rezultate în procesele de producție.
  5. Găsirea unor soluții inovatoare de organizare a spațiilor interne dedicate deșeurilor.
    Cu ajutorul tehnologiei, activitatea de management a deșeurilor – controlul, colectarea, stocarea, transportul, tratarea, reciclarea și eliminarea lor – a devenit eficientă atât din punct de vedere al costurilor, cât și din punctul de vedere al implementării procesului.

Mai mult, persoanele juridice care dețin sau produc deșeuri periculoase și nepericuloase au obligația codificării și atribuirii fiecărui deșeu generat un cod de deșeu format din 6 cifre din lista codurilor de deșeuri prevăzute în Hotărârea 856 din 2002. În acest scop, la Eltex, unul dintre serviciile principale pe care le oferim clienților noștri este platformă IT specializată care ține evidența gestiunii deșeurilor pentru fiecare tip de deșeu.

  1. Evidențierea potențialelor probleme de conformitate privind protecția mediului.
    Garda de Mediu poate opri activitatea unui operator economic și aplica amenzi în cazul în care deșeurile rezultate în urma produsului finit aduc atingere mediului înconjurător – a solului din apropierea fabricii, a aerului, a cursurilor de apă folosite și pentru alte activități gospodărești.

Cum te putem ajuta în gestionarea eficientă a deșeurilor

Principalul lucru pe care l-am dezvoltat în cei 30 de experiență sunt serviciile personalizate pe care le gândim în funcție de dimensiunea și nevoile fiecărei companii cu care lucrăm.
Astfel, fiecare business beneficiază de o consiliere realizată de o echipă cu know how specializat care se va deplasa la sediul companiei tale gratuit, fără obligații.

expert Eltex waste management

 

Cum poți solicita o evaluare gratuită de waste management

Pentru a ne asigura că fiecare client beneficiază de serviciul nostru pentru gestiunea deșeurilor conform nevoilor lui, efectuăm o evaluare gratuită a tuturor fluxurilor de deșeuri pe care fabrica le produce. Gestionarea deșeurilor poate fi realizată în mod eficient pentru a proteja mediul și sănătatea oamenilor, dar și pentru a optimiza costurile și crește rata de reciclare a companiilor.

Printre avantajele gestionării deșeurilor se numără reducerea costurilor de producție, îndeplinirea obligațiilor legislative și creșterea veniturilor, iar acesta este scopul vizitei experților Eltex în fabrică.

Dacă ai nevoie și tu de o analiză de waste management pentru compania ta cu privire la gestionarea deșeurilor poți solicita oricând o vizită gratuită în fabrica ta din partea specialiștilor Eltex, fără obligații. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de aici. Ulterior, unul din specialiștii Eltex te va contacta pentru a stabili toate detaliile necesare.

Leave A Reply