Cele mai bune metode de reciclare a deșeurilor pentru afacerea ta

  • Home
  • blog
  • Cele mai bune metode de reciclare a deșeurilor pentru afacerea ta
Cele mai bune metode de reciclare a deșeurilor pentru afacerea ta

Cele mai bune metode de reciclare a deșeurilor pentru afacerea ta

Companiile sunt responsabile de gestionarea deșeurilor produse, iar pentru a limita efectele pe care acestea le-ar putea avea asupra mediului înconjurător și sănătății publice nu este de ajuns doar setarea unor obiective de sustenabilitate. Pentru ca obiectivele să fie într-adevăr atinse, iar afacerea ta să aibă doar de câștigat, este nevoie de cele mai bune metode de reciclare a deșeurilor. Iar noi suntem aici să ți le oferim. 

 

1. Evaluarea internă, primul pas în determinarea celor mai bune metode de reciclare a deșeurilor 

BBVA sugerează că una dintre strategiile ce trebuie neapărat îmbrățișată este aplicarea celor 3 ,,R’’: Reduce, Reutilizează, Reciclează. Fiecare pas joacă un rol esențial în procesele de gestionare a deșeurilor, fiindcă cea mai bună soluție este cea care vizează toate momentele producției. Dar pentru a înțelege care sunt principalele puncte de acțiune, echipa Eltex îți oferă oportunitatea unui audit intern gratuit și fără obligații. 

 

2. Echipamente speciale pentru diferite metode de reciclare a deșeurilor

În cadrul evaluării interne, identificăm principalele problemele cu care compania ta se confruntă, urmând să clasificăm deșeurile conform HG 856 din 2002. Această clasificare ne ajută să aplicăm cele mai potrivite soluții, pentru ca deșeurile să fie valorificate, iar obiectivele tale de sustenabilitate atinse cu desăvârșire.

Colaborarea cu Eltex nu presupune doar împărtășirea expertizei în sustenabilitate, ci și alocarea resurselor umane și tehnice necesare desfășurării activității la performanță maximă. Funcțiile acestor echipamente corespund traseului planificat pentru fiecare tip de deșeu și variază de la colectare, sortare, reciclare sau neutralizare. 

 

3. Traseul potrivit pentru deșeurile generale

Materialele comune de ambalare, cum ar fi cartonul, hârtiile de împachetat, foliile cu bule, plicurile căptușite și polistirenul sunt considerate deșeuri generale a căror viață se sfârșește adesea la groapa de gunoi. Noi ne-am propus să le schimbăm traseul și, astfel, să ne împlinim mai multe obiective. Primul este de a valorifica deșeurile generate și a le reintegra în ciclurile de producție ale companiei tale, prin practici specifice pentru reducerea, reutilizarea, compostarea, reciclarea sau trimiterea către instalații de recuperare a energiei. 

Al doilea obiectiv este de a reduce numărul de deșeuri ce ajung la groapa de gunoi la ZERO

Pentru cazurile speciale, când deșeurile generale sunt contaminate cu nămoluri și uleiuri, apelăm la proceduri de compostare a deșeurilor organice și dezumidificare a zonelor cu nămoluri cu scopul valorificării ulterioare. 

 

4. Cele mai bune metode de reciclare a deșeurilor periculoase

Un alt tip de deșeuri sunt cele periculoase ce trebuie gestionate cu mare grijă, datorită conținutului de substanțe inflamabile, toxice sau cancerigene. Cunoscând implicațiile pe care manipularea necorespunzătoare a acestor deșeuri le are, echipa Eltex a creat un sistem securizat de gestionare și decontaminare. 

Folosind containere speciale echipate cu kit-uri pentru acțiune rapidă în caz de urgență, deșeurile periculoase sunt transportate către zone de depozitare, organizate atent în funcție de compatibilitatea deșeurilor. Acest aspect este foarte important, întrucât proprietățile fizice, chimice, cât și natura agenților de stingere influențează considerabil comportamentul lor. 

 

5. Soluție specializată pentru ca ambalajele să nu mai reprezinte o problemă

Generarea unor cantități mari de ambalaje este, de cele mai multe ori, o situație inevitabilă. Și deși pentru unele ambalaje ar părea că singura soluție este groapa de gunoi, noi ne asigurăm de contrariu. În cele mai multe cazuri, volumul de ambalaje cu care ne confruntăm este format din materiale plastice, amestecate, ce necesită o atenție sporită. De aceea, am creat un sistem de colectare separată a polimerilor, pentru a putea aplica cele mai potrivite metode de reciclare a deșeurilor din mase plastice. Mai mult, toate materialele străbat procese de depoluare și decontaminare, pentru a asigura siguranța reintegrării în circuitul de producție.

 

6. Un singur manager de cont 

Compania ta are nevoie de metode de reciclare a deșeurilor specifice și diverse, de aceea ai putea fi înclinat să apelezi la mai mulți prestatori de servicii. Cu Eltex nu doar că ai avea un singur manager de cont care să îți ușureze activitatea, dar toate metodele ar fi centralizate într-un sistem integrat de management al deșeurilor. Alături de un partener de încredere precum Eltex, externalizezi responsabilitatea față de mediu fără probleme!