Transformă pierderile în resurse. Ghid colectare selectivă a deșeurilor

  • Home
  • blog
  • Transformă pierderile în resurse. Ghid colectare selectivă a deșeurilor
Ghid colectare selectivă a deșeurilor

Transformă pierderile în resurse. Ghid colectare selectivă a deșeurilor

Cele mai multe companii generatoare de deșeuri suportă anual pierderi costisitoare de materiale considerate neconforme, de uzură sau contaminate. Vestea bună este că aceste pierderi pot fi transformate ușor în resurse, cu un partener ca Eltex, pregătit să te ghideze în colectarea selectivă a deșeurilor. 

 

Află beneficiile reciclării și setează-ți obiectivele potrivite

Reciclarea materialelor aduce fără îndoială beneficii companiei tale. Posibilitățile utilizării materialelor revalorificate abundă, costurile de producție sunt substanțial optimizate, iar impactul asupra mediului minimizat. Dar reciclarea nu este doar o metodă prin care să ne atingem un țel mai mare, ci este în sine un obiectiv, pentru împlinirea căruia este nevoie de respectarea unui ghid colectare selectivă a deșeurilor. 

Calitatea proceselor urmate se reflectă direct în gradul de îndeplinire al obiectivului de reciclare. Eficacitatea sistemului de separare și colectare la locul de muncă și puritatea deșeurilor și a fluxurilor de materiale sunt un factor determinant puternic al tipului de produse noi care pot fi produse și al viabilității în curs a piețelor de reciclare, atestă un studiu BITC.  

1. Apelează la un audit intern și descoperă cele mai bune resurse pentru compania ta

Misiunea Eltex este de a oferi partenerilor noștri soluții personalizate și complete pentru nevoile lor specifice. În această privință, primul pas este de a realiza o evaluare internă, gratuită și fără obligații, pentru a identifica principalele probleme și stabili împreună direcțiile comune de urmat. Auditul intern este esențial și pentru înțelegerea tipurilor de deșeuri cu care compania ta se confruntă. 

Clasificarea deșeurilor nu este doar un prim pas pentru companiile care respectă un ghid colectare selectivă a deșeurilor, ci și reglementat prin HG 856 din 2002. Această etapă presupune atribuirea unor coduri de deșeu, pentru a înțelege amenințările pentru mediu și determina cele mai bune soluții de valorificare. 

2. Scapă de grija proceselor complicate cu serviciul nostru integrat de management al deșeurilor 

Auditul intern privind factorii de risc și principalele surse de generare a deșeurilor face parte dintr-un serviciu integrat de management al deșeurilor. După clasificare urmează un alt pas esențial, și anume reimaginarea traseului pentru fiecare dintre fluxurile de deșeuri identificate. Fiecare tip de deșeu necesită o altă abordare, de aceea colectarea separată este foarte importantă pentru a evita contaminarea materialelor și îngreunarea activității partenerilor noștri. 

Respectăm de fiecare dată un ghid colectare selectivă a deșeurilor, asigurând, totodată, și transparența proceselor Eltex. Colectarea selectivă se realizează în fabrica ta, direct din locurile de generare. Dimensionarea volumelor, structurii și categoriilor de deșeuri generate din interiorul zonelor de producție/logistică ne permite să alocăm resursele umane și tehnice (recipienți, cărucioare și sisteme de colectare – milk run) necesare și, astfel, să ne putem desfășura activitatea într-un mod eficient și cu grijă pentru timpul și resursele companiei tale. 

Colectarea selectivă direct de la sursă asigură nu doar optimizarea costurilor de transport și manipulare, dar și puritatea materialelor ce urmează a fi reciclate sau revalorificate. Soluțiile Eltex iau în calcul și deșeurile ce nu mai pot fi reciclate, dar care nu trebuie să își găsească sfârșitul la groapa de gunoi. Aceste soluții implică, la rândul lor, reducerea considerabilă a risipei de materiale ce pot fi reintroduse în ciclurile de producție, transformându-le, astfel, în resurse pentru compania ta. 

3. Alege siguranța, încrederea și rezultatele garantate cu Eltex alături

Economia circulară se bazează pe 3 principii: optimizarea modului de utilizare a resurselor, maximizarea utilității produselor și recuperarea subproduselor și a deșeurilor pentru a le oferi un nou scop, potrivit unui raport PwC. Echipa Eltex te susține în realizarea tuturor acestor obiective, inclusiv prin împărtășirea know-how-ului tehnic și prin spiritul de echipă care ne ghidează întreaga activitate. Cu Eltex, ai un partener loial și de încredere, care să aibă o imagine de ansamblu asupra nevoilor tale și care să le și susțină prin toate soluțiile aduse.