Cum poți reduce cantitatea totală de ambalaje în industria cosmeticelor și respecta reglementările

  • Home
  • blog
  • Cum poți reduce cantitatea totală de ambalaje în industria cosmeticelor și respecta reglementările
Eltex-managementul-deseurilor industria cosmeticelor

Cum poți reduce cantitatea totală de ambalaje în industria cosmeticelor și respecta reglementările

Industria produselor de cosmetică și îngrijire personală se confruntă cu o cantitate enormă de deșeuri. Pentru a respecta reglementările naționale și a se supune cerințelor impuse de consumatori, companiile producătoare și retailerii trebuie să gestioneze corespunzător deșeurile, în special ambalajele din plastic. 

Un partener de încredere în managementul deșeurilor poate face diferența în acțiunile de reducere a deșeurilor tale.

 

1. O evaluare internă pentru un rezultat optim

Focusul Eltex a fost întotdeauna de a dezvolta cele mai bune soluții pentru partenerii noștri. Astfel, oferim o primă evaluare internă, gratuită și fără obligații, prin care să analizăm îndeaproape fluxurile de deșeuri ale companiei tale, direct din linia de producție. Evaluăm provocările cu care compania ta se confruntă și propunem soluții pentru optimizarea producției, gestionarea eficientă a deșeurilor și îndeplinirea responsabilităților de mediu. Astfel, nu doar că poți contribui la dezvoltarea unei economii circulare, dar poți reduce costurile și crește profitul companiei.

Mai mult, suntem specializați inclusiv în consultanță privind managementul deșeurilor. Astfel că,  după o primă analiză a problemelor cu care te confrunți, putem să te îndrumăm către cele mai bune soluții pentru a-ți respecta îndatoririle de mediu. Fie că discutăm despre evidența gestiunii cantității de ambalaje, încadrarea acestora pe coduri de deșeuri, conform legii 211/2021 sau alegerea unui OIREP cu care să colaborezi, noi suntem aici să te ajutăm.

 

2. Evidența gestiunii cantității de ambalaje

Industriile generatoare de deșeuri sunt răspunzătoare de cantitățile produse și de gestionarea corespunzătoare a lor. O bună evidență a cantităților de deșeuri îți oferă un mai mare succes în raportarea exactă a acestora, dar și un ajutor în acțiunile de tratare, neutralizare sau reciclare prin care trebuie să treacă. 

Nu doar că avem o platformă de IT specializată în contorizarea deșeurilor, dar îndeplinim toate cerințele de înregistrare și cele pentru trasabilitatea documentelor ce trebuie trimise instituțiilor abilitate, de la Administrația Fondului de Mediu și până la Agenția pentru Protecția Mediului. Astfel, îți îndeplinești și responsabilitățile de mediu, dar și monitorizezi mai eficient cantitățile de deșeuri generate în vederea optimizării. 

3. Soluții personalizate pentru valorificarea ambalajelor

Industria cosmeticelor se confruntă cu un volum divers de ambalaje, uneori chiar contaminate din cauza substanțelor utilizate în producție. Un mod bun de a reduce cantitățile de deșeuri generate este de a le valorifica în vederea reintroducerii acestora în noi cicluri de producție. Pentru a reuși să le valorificăm în condiții maxime de siguranță publică și de mediu, începem prin a colecta selectiv fiecare tip de material în funcție de codurile reglementate de deșeu. Astfel, le putem direcționa către traseele sustenabile potrivite. Fie că vorbim despre tratarea, neutralizarea, reciclarea sau casarea deșeurilor, noi suntem pregătiți cu cea mai bună soluție.

Fiindcă oferim resurse tehnice și umane on-site, direct în locul de generare, putem gestiona chiar și ambalajele contaminate. Pentru ca acestea să nu ajungă în mod greșit la groapa de gunoi, recuperăm toate ambalajele reciclabile și direcționăm fracțiile organice spre soluții sustenabile (compostare, biogaz, reutilizare). Începem prin a identifica loturile de deșeuri contaminate, a le colecta în containere securizate și a le direcționa către soluțiile de valorificare potrivite. Nu doar că îți reducem semnificativ costurile cu gestionarea lor, dar și potențialele riscuri pentru mediu. 

La Eltex scopul nostru este de a ne asigura că ai parte de toate resursele pentru reducerea cantităților de deșeuri cu care se confruntă compania ta și de a te ajuta să transformi costurile în venituri.