Gestionarea deșeurilor: Tot ce trebuie sa știi

  • Home
  • blog
  • Gestionarea deșeurilor: Tot ce trebuie sa știi
gestionare deseuri fabrici

Gestionarea deșeurilor: Tot ce trebuie sa știi

Managementul deșeurilor se referă la o serie de activități și sarcini care sunt realizate pentru a supraveghea gestionarea eficientă, sigură, ecologică și economică a deșeurilor. 

Gestionarea deșeurilor include desfășurarea activităților necesare pentru a reduce sau reutiliza materialele aruncate.

Ce reprezintă gestionarea deșeurilor?

Gestionarea deșeurilor este procesul de manipulare, depozitare și eliminare a materialelor reziduale.

Acesta include atât deșeurile menajere, cât și cele industriale. Deșeurile menajere includ articole precum resturile alimentare, produsele din hârtie și deșeurile din curte. 

Deșeurile industriale includ articole precum substanțele chimice periculoase și subprodusele industriale.

Avantajele gestionării deșeurilor

Gestionarea deșeurilor este vitală pentru o companie. Printre avantajele gestionării deșeurilor se numără reducerea costurilor de producție, îndeplinirea obligațiilor legislative și creșterea veniturilor.

Experții noștri în gestionarea deșeurilor vă pot vizita sediul sau pot efectua o analiză inițială a deșeurilor gratuit. Constatările unei astfel de vizite privind gestionarea deșeurilor vă vor ajuta să vă îmbunătățiți operațiunile de gestionare a acestora și să reduceți costurile.

Rolul nostru în gestionarea deșeurilor

Într-o fabrică există o varietate de deșeuri generate din produse deteriorate, neconforme, voluminoase sau amestecate, dar și de deșeuri organice și nămoluri sau periculoase.

Eltex are o abordare diferită față de firmele de colectare deșeuri, în sensul că noi ne desfășurăm activitatea pe amplasamentul clienților noștri, cu utilajele și personalul Eltex. 

Soluțiile oferite de noi nu se rezumă doar la a reduce pierderile din procesul de colectare, ci și din cele materiale. Acest lucru înseamnă că reușim să implementăm variante de lucru care să genereze mai puțin deșeu, și fiind prezenți în fabricile clienților, avem acea privire de ansamblu încă de la începutul procesului de producție până la final. 

Oferim un management complet al deșeurilor, ceea ce înseamnă că avem soluții pentru întregul proces al gestionării deșeurilor generate de compania dumneavoastră. 

În loc să externalizați diverse servicii de colectare, reciclare, valorificare, eliminare, transport, veți avea o  singură companie de gestionare a deșeurilor. 

Noi suntem un furnizor cu servicii complete de gestionare a deșeurilor, aceasta fiind cea mai sigură și eficientă modalitate de a menține conformitatea cu deșeurile generate.

management deseuri

De ce să alegi Eltex pentru managementul deșeurilor?

Serviciile  noastre   de  gestionare  a  deșeurilor  înseamnă  mai  mult  decât amplasarea și golirea ulterioară a containerelor de colectare a deșeurilor și transportul acestora către reciclare sau eliminare. 

Prin ceea ce facem intervenim încă din linia de producție și eficientizăm traseul deșeurilor până la soluția finală. Încă sunt fabrici care nu își cântăresc deșeurile sau care nu cunosc  costurile reale ale gestionării deșeurilor sau rebuturilor. 

Practic, noi ne concentrăm pe devierea deșeurilor existente, găsind variante pentru reducerea, reutilizarea, compostarea, reciclarea sau trimiterea deșeurilor către instalații de recuperare a energiei. 

Indiferent dacă generați volume mari de deșeuri, de reciclat sau deșeuri periculoase, fie că vă concentrați pe reducerea amprentei de carbon, vă vom ajuta să vă atingeți obiectivele de business. 

Producătorii își dau seama că deșeurile lor pot fi folosite pentru a produce căldură sau electricitate, înlocuind  energia produsă de combustibilii fosili. Acest lucru se reflectă și în diminuarea costurilor și reducerea impactului companiei asupra mediului. 

Poți face toate acestea cu un singur partener – Eltex.

Concluzie

Gestionarea deșeurilor este un proces care include colectarea, transportul, tratarea și eliminarea deșeurilor. Este un proces complex, care necesită implicarea diferitelor părți interesate. 

Cu toate acestea, dacă dispunem de cunoștințe necesare, gestionarea deșeurilor poate fi realizată în mod eficient pentru a proteja mediul și sănătatea oamenilor, dar și pentru a optimiza costurile și crește rata de reciclare a companiilor. 

Suntem lideri în ceea ce privește gestionarea deșeurilor industriale, oferind o soluție implementabilă imediat, fără a avea nevoie de intermediari. Gestionăm deșeurile pentru unele dintre cele mai mari companii producătoare din România și oferim rezultate reale și măsurabile. 

Dacă ai nevoie și tu de o analiză pentru compania ta cu privire la gestionarea deșeurilor poți solicita oricând o vizită gratuită în fabrica ta din partea specialiștilor Eltex, fără obligații. 

Leave A Reply