Te confrunți cu volum mare de deșeuri lichide? Soluții de tratare și colectare

  • Home
  • blog
  • Te confrunți cu volum mare de deșeuri lichide? Soluții de tratare și colectare
solutii tratare si colectare deseuri lichide

Te confrunți cu volum mare de deșeuri lichide? Soluții de tratare și colectare

Companiile din industriile FMCG, automotive, cea producătoare de baterii și cea de procesări metalice sunt cele mai afectate de volumul mare de deșeuri lichide. Gestionarea acestor deșeuri presupune măsuri specifice prin care siguranța mediului și a sănătății publice să fie respectată. Astfel de măsuri sunt, însă, dificil de implementat fără expertiza unui partener de încredere, care să te ajute cu reducerea costurilor. 

Auditul intern – cum identificăm cele mai bune soluții?

Seriozitatea ne caracterizează și, de aceea, ne începem întotdeauna procesele de colectare, reciclare, tratare și valorificare a deșeurilor printr-o evaluare internă – gratuită și fără obligații. Aceasta ne ajută să oferim o analiză complexă a fluxurilor de deșeuri și să identificăm principalele puncte de acțiune. Odată stabilite, intervenim cu resurse on-site, atât umane, cât și tehnice, care să susțină și să eficientizeze activitățile de management al deșeurilor și să te ajute să depășești limitările de spațiu și logistice ale companiei tale.

Mai mult, echipa noastră de specialiști este pregătită să ofere și evaluarea riscurilor de mediu, cu sfaturi și tehnici prin care gestionarea deșeurilor să respecte toate reglementările și legile existente în industria în care activezi. Astfel, scapi de stresul unui management al deșeurilor defectuos și te poți concentra mai mult pe activitățile de bază ale companiei tale. 

Serviciul Eltex de colectare dedicată

În industriile generatoare ale unui volum mare de deșeuri amestecate, de vopsele, uleiuri, nămoluri și lichide de răcire, la detergenți și coloranți, responsabilitatea pe care companiile o au față de mediu nu se termină odată ce deșeurile părăsesc fabrica. De aceea, compania ta are nevoie de un partener de încredere care să susțină activitatea de management al deșeurilor și să o îndeplinească cu succes. 

Fiindcă noi ne dorim să implementăm cea mai eficientă, ecologică și rentabilă soluție pentru fiecare flux de deșeuri în parte, alocăm inclusiv serviciul de colectare dedicată on-site prin care să gestionăm corespunzător deșeurile lichide către soluția potrivită. Astfel, nu doar că minimizăm costurile de manipulare, depozitare și transport prin intervenția direct în incinta fabricii, ci reușim și să reducem cantitatea de deșeuri cu 90%. 

Serviciul dedicat de manipulare a bateriilor

Fabricile producătoare de baterii știu că bateriile cu energie mare – precum cele cu litiu – au un risc ridicat de incendiu în timpul stocării, a transportului, cât și în timpul reciclării deșeurilor de echipamente electrice și electrocasnice, din cauza substanțelor lichide aflate în componența lor. Noi ne asigurăm că atât bateriile, cât și deșeurile lichide sunt gestionate corespunzător. De aceea, utilizăm containere și elemente de fixare corespunzătoare în procesele de manipulare, încărcare, descărcare și transport al bateriilor. Astfel, evităm deteriorarea bateriilor și te ajutăm să îți îndeplinești responsabilitatea.

Decontaminarea produselor neconforme

Ambalajele și produsele neconforme reprezintă o altă problemă a companiilor dornice să își îndeplinească obligațiile de mediu. Contaminarea acestora cu diverse materiale organice, nămoluri și substanțe lichide nocive pot influența managementul corect al deșeurilor. Noi preluăm materialele lichide în containere speciale de tip IBC, securizate și organizate în funcție de proprietățile fizice și chimice ale acestora și natura agenților de stingere ce pot servi fiecărei categorii în caz de incendiu. Mai mult, spațiile de depozitare sunt echipate cu kit-uri pentru intervenții rapide în cazul scurgerilor, cu aspiratoare specializate și rezervoare de reținere. Astfel, ne asigurăm că fluxurile de deșeuri sunt direcționate către soluții sustenabile, care le pot valoriza pe deplin și sigur.

Parteneriat bazat pe încredere

Cu Eltex ai mai mult decât un sprijin în managementul deșeurilor. În noi găsești un partener de lungă-durată care să te ajute să transformi riscurile în oportunități și să reintroduci materiile prime salvate în procesul de valorificare în noi fluxuri de producție pentru un viitor sustenabil și, înainte de toate, profitabil.