Cantitățile mari de produse neconforme nu vor mai fi o problemă cu soluțiile Eltex

  • Home
  • blog
  • Cantitățile mari de produse neconforme nu vor mai fi o problemă cu soluțiile Eltex
solutii de gestionare produse neconforme

Cantitățile mari de produse neconforme nu vor mai fi o problemă cu soluțiile Eltex

Industriile din sectorul FMCG se confruntă cu cerințe tot mai stricte de mediu și cu așteptări tot mai ridicate din partea consumatorilor interesați de un nivel cât mai înalt de calitate. Și dacă gestionarea ambalajelor nu era de ajuns, produsele neconforme riscă să devină subiectul unui alt coșmar logistic pentru producători. Dar nu și cu Eltex alături. Află care sunt cele mai inteligente soluții de gestionare a produselor neconforme. 

 

1. Evaluarea internă – un prim pas către soluții mai profitabile

La Eltex, ai înainte de toate parte de o evaluare internă gratuită și fără obligații a fluxurilor de deșeuri cu care compania ta se confruntă. Astfel, putem analiza traseul deșeurilor tale și limitările de spațiu și logistică, identifica principalele puncte de risc și, nu în ultimul rând, decide asupra celor mai profitabile decizii de waste management. Și cum ne dorim ca parteneriatul nostru să ducă la eliminarea a cât mai multe costuri, îți alocăm toate resursele de care ai nevoie on-site. De la echipe specializate la echipamente tehnice de colectare și neutralizare, noi suntem pregătiți să te scăpăm de grija produselor neconforme. 

 

2. Servicii de compostare și dezumidificare

Companiile din industria alimentară, cât și din cea cosmetică și de îngrijire personală se confruntă adesea cu problema gestionării deșeurilor ce conțin materii organice, nămoluri sau substanțe lichide ce pot conduce la o contaminare a materialelor cu un grad mare de reciclare. Pentru ca produsele neconforme să nu devină un pericol pentru mediu și sănătatea publică, Eltex oferă soluții de compostare a deșeurilor organice și dezumidificare a zonelor cu nămoluri. Mai mult, atunci când deșeurile conțin substanțe lichide nocive pentru organism și pentru mediu, alocăm inclusiv serviciul de decontaminare și distrugere controlată, cu grijă ca materialele ce pot fi salvate să fie valorificate. 

 

3. Soluții de casare

Multe dintre produsele ce pleacă din producție au o viață prea scurtă la raft sau au ambalaje ce suferă modificări care împiedică ulterior continuarea comercializării acestora. Știm și că gestionarea lor necesită eforturi considerabile de depozitare și transport, care aduc de la sine costuri suplimentare. Aceste costuri pot fi evitate ușor cu soluțiile de casare Eltex, atât pentru materialele lichide, cât și pentru cele solide, de toate formele și mărimile. Prin casare scapi de grija limitărilor logistice și transformi costurile în resurse pentru activitățile de producție viitoare. 

 

4. Soluții de valorificare a resturilor din producție

Cert este că nu toate produsele ajung la raft și că o cantitate semnificativă ajunge clasată drept neconformă standardelor pe care companiile le au. Dar asta nu înseamnă că ele nu pot fi, totuși, valorificate. La Eltex facem tot posibilul pentru ca deșeurile tale să devină oportunități de generare a noi venituri. Așadar, creăm trasee sustenabile pentru toate deșeurile companiei tale, în funcție de codurile de deșeu și gradul de reciclare, și ne asigurăm că materialele ce pot fi salvate ajung în cicluri de producție viitoare. 

 

5. Sisteme de colectare separată pentru ambalaje

Ambalajele produselor neconforme conțin diferite tipuri de polimeri ce se pot amesteca ușor în timpul colectării, atunci când procesul nu se realizează atent și controlat. Pentru ca polimerii să nu devină nereciclabili și chiar purtători de costuri, Eltex oferă sisteme on-site de colectare separată, cu grijă la codurile de deșeu reglementate prin HG 856 din 2002. Expertiza noastră ne permite să preluăm de la utilaje polimerii valoroși și să garantăm reciclarea și valorificarea acestora. 

 

6. Distrugere controlată on-site pentru 0 șanse de spionaj industrial

Atunci când strictețea normelor de gestionare a produsele neconforme rezultate din procesul de producție este încălcată, șansele ca materialele cheie să fie copiate și replicate cresc. Serviciile noastre de distrugere on-site fac posibilă controlarea procesului de waste management și împiedică spionajul industrial în a mai genera riscuri pentru compania ta. 

 

7. Mai mult decât un parteneriat – Cu Eltex ai încredere

Ne propunem întotdeauna să fim cei mai buni, de aceea niciun produs neconform nu rămâne dificil de manipulat, iar toate rigorile cu privire la respectarea igienei și normelor de sănătate publică sunt respectate întru totul. Grija noastră pentru mediu ne poartă mereu mai aproape de o economie circulară, de a cărei beneficii compania ta să se poată bucura pe deplin. Asta numim noi încredere într-un viitor mai bun, atât pentru tine, cât și pentru noi, și într-un parteneriat pe măsură.