Cum arată cele mai profitabile soluții de management waste pentru industria auto?

  • Home
  • blog
  • Cum arată cele mai profitabile soluții de management waste pentru industria auto?
soluții de management waste pentru industria auto

Cum arată cele mai profitabile soluții de management waste pentru industria auto?

Indiferent de statut, OEM – Original Equipment Manufacturer, sau furnizor Tier 1 sau Tier 2, fabricile din industria automotive se confruntă cu probleme specifice în gestionarea deșeurilor. De la vopsele, uleiuri, nămoluri și lichide de răcire, dar și deșeuri generale, fabricile au obligația de a aplica cele mai bune soluții de waste management pentru a diminua riscul poluării. Dar fără un partener de încredere care să evalueze corespunzător riscul, dar și oportunitățile de valorificare, acestea riscă să sufere pierderi. Află cum poți beneficia de cele mai inteligente soluții de waste management cu Eltex.

Evaluarea internă – cum transformăm incertitudinea în oportunități

La Eltex, niciun deșeu nu este gestionat fără a fi evaluat mai întâi și niciun partener dezamăgit de promisiunile noastre. Și cum prima promisiune este de a fi un partener de încredere, începem fiecare proces de waste management printr-un audit intern, gratuit și fără obligații. Acesta ne ajută să trasăm fluxurile de deșeuri existente, să identificăm punctele de risc și să analizăm cele mai bune metode de gestionare a deșeurilor cu care fabrica ta se confruntă.

Toate resursele de care ai nevoie direct în fabrică

În industria automotive, cerințele specifice necesită o strategie pe măsură. Astfel, odată evaluată situația fabricii tale, ne asigurăm că ai la dispoziție toate resursele pentru o gestionare a deșeurilor eficientă direct din fabrică. De la specialiști ce îți pot oferi consultanță de mediu despre reglementarea deșeurilor și problemele care afectează industria în general, la echipamente tehnice de colectare, tratare, reciclare și neutralizare, cu noi poți sta fără griji. 

Standardul IATF – cum te putem ajuta să îl respecți?

Standardul IATF (International Automotive Task Force) prezintă cerințele pentru un sistem eficient de management al calității (SMC) și trebuie respectat, dar cum știi care este cel mai potrivit mod prin care să aderi la acest reper? Știm că distrugerea materialelor ce nu mai pot fi valorificate este obligatorie, dar pașii prin care acestea sunt gestionate pot genera un surplus de costuri. La Eltex, ținem cont de specificațiile de spațiu și logistică și îți asigurăm colectarea și distrugerea controlată a deșeurilor on-site, pentru a reduce costurile cu depozitarea și transportul și a evita riscurile contaminării cu materiale periculoase. 

Mai mult, luăm în considerare faptul că fabricile din industria automotive gestionează piese valoroase, ce pot cădea ușor pradă spionajului industrial din cauza competiției acerbe. Serviciul de distrugere controlată Eltex, ce se realizează direct din curtea fabricii, este un mod sigur prin care poți elimina riscurile și stopa ușor furtul de componente.

Ce facem când ambalajele îți dau bătăi de cap?

Fără îndoială rebuturile rezultate în procesul de producție reprezintă un coșmar logistic, de aceea noi suntem aici să te sprijinim. Știm că ambalajele variate pot fi amestecate în procesul de colectare. Așadar, asigurăm soluții de colectare la sursă și compactare în proximitate prin colectarea deșeurilor de pe liniile de producție. Mai știm și că e o provocare determinarea cu precizie a cantităților de ambalaje puse în piață în vederea raportărilor către AFM. Ce bine, totuși, că există în portofoliul nostru serviciul special dedicat determinării cantității precise de ambalaje alături de soluția software Eltex de calcule automatizate pentru ca raportările de mediu să fie întotdeauna eficiente și să nu mai reprezinte un stres în plus.

Deșeurile periculoase pot fi valorificate? 

De la vopsea, aerosoli, cârpe îmbibate cu ulei, carton și până la plastic, noi avem capacitatea de a gestiona orice deșeuri generate în procesele de producție ale industriei automotive. În cazul deșeurilor periculoase, acordăm atenție codurilor de deșeu reglementate conform HG 856 din 2002 și, în funcție de gradul de reciclare al fiecărui material, garantăm soluții de tratare, decontaminare, reciclare și neutralizare. Pentru gestionarea lichidelor folosim inclusiv containere speciale de tip IBC, ce trec, de asemenea, printr-un proces sigur și ecologic de decontaminare. Astfel, ne asigurăm că toate deșeurile ce pot fi reciclate în urma decontaminării și reintroduse în noi cicluri de producție sunt valorificate, iar riscurile cu privință la sănătatea publică și a mediului sunt eliminate. 

Eltex – întotdeauna partenerul tău de încredere

Pentru a oferi cele mai bune soluții de waste management, trebuie să fim cei mai buni. De aceea, suntem mereu atenți la nevoile existente în fabrica ta. Identificăm, colectăm, separăm și eliminăm în siguranță toate tipurile de deșeuri auto, inclusiv deșeurile periculoase, pentru ca tu să îți atingi toate obligațiile într-un mod profitabil. Și nu în ultimul rând, îți suntem alături în deblocarea unui viitor sustenabil, încărcat cu oportunități.