Cum poți să îți optimizezi procesul de producție prin reciclarea deșeurilor

  • Home
  • blog
  • Cum poți să îți optimizezi procesul de producție prin reciclarea deșeurilor
Optimizarea procesului de producție prin soluții de management al deșeurilor

Cum poți să îți optimizezi procesul de producție prin reciclarea deșeurilor

Volumele mari și variate de deșeuri generate în timpul procesului de producție pot deveni un coșmar logistic și îngreuna semnificativ activitatea de bază a fabricii. La Eltex, am creat soluții de management al deșeurilor, inclusiv on-site, pentru a răspunde rapid și eficient nevoilor tale și optimiza atât procesele de producție ale fabricii tale, cât și costurile cu gestionarea rebuturilor. 

 

Evaluarea internă – gratuită și fără obligații – a fluxurilor de deșeuri

Pentru a facilita procesele de gestionare a deșeurilor, venim în întâmpinarea partenerilor cu evaluarea internă – gratuită și fără obligații – prin care analizăm fluxurile de deșeuri direct în fabrică și identificăm principalele puncte de acțiune. Astfel, generăm cele mai bune soluții de management al deșeurilor prin care să direcționăm, eficient și optim din punct de vedere al costurilor, fiecare tip de deșeu pe traseul sustenabil potrivit. 

evaluare gratuita pentru gestionarea corectă a deșeurilor

Resurse on-site pentru o manipulare eficientă a deșeurilor

Principala provocare cu care fabricile generatoare de deșeuri se confruntă se reflectă la nivel logistic. Depozitarea, manipularea și transportul deșeurilor consumă resursele companiei și îngreunează desfășurarea corespunzătoare a activităților de producție. Noi asigurăm resurse umane și tehnice direct în incinta fabricii pentru a optimiza fluxul de deșeuri și a redirecționa fără probleme către soluțiile potrivite. 

Pe lângă asistența flexibilă oferită de echipa noastră de specialiști de mediu, proiectăm și instalăm inclusiv sisteme de colectare deșeuri on-site, încă din fazele incipiente ale producției. Începem prin a dimensiona volumele și structura categoriile de deșeuri pentru a stabili necesarul de resurse. Prin soluțiile implementate, nu gestionăm doar fluxurile de deșeuri uzuale, ci și pe cele rezultate în procesul de producție (de la mașinile de injectare, componente produs finit etc). Mai mult, ajutăm la îmbunătățirea acestora pentru ca activitatea de producție să decurgă conform obiectivelor companiei tale. 

 

Soluții inclusiv pentru deșeurile ce nu mai pot fi valorificate

Produsele secundare rezultate din activitățile industriale, precum cele din producția electronică sau auto, componente de fier, produse chimice sau deșeuri universale, nu doar că devin o provocare pentru generatorii de deșeuri în căutare de soluții sustenabile, dar se pot transforma într-o amenințare pentru siguranța mediului și a sănătății oamenilor atunci când sunt tratate greșit. Pentru a te susține în gestionarea deșeurilor ce nu pot fi valorificate și în îndeplinirea responsabilităților legale, asigurăm proceduri sigure de distrugere controlată​ a deșeurilor, în conformitate cu reglementările în vigoare. 

Indiferent de faza procesului de producție, Eltex îți sare în ajutor cu cele mai bune soluții prin care să îți optimizezi resursele logistice și să asiguri desfășurarea corespunzătoare și fără probleme a activității de producție a fabricii tale.