De ce ar trebui să investești în reciclarea deșeurilor în era dezvoltării sustenabile

  • Home
  • blog
  • De ce ar trebui să investești în reciclarea deșeurilor în era dezvoltării sustenabile
solutii pentru reciclarea deșeurilor indiferent de industrie

De ce ar trebui să investești în reciclarea deșeurilor în era dezvoltării sustenabile

În cei 30 de ani de activitate ai echipei Eltex, am continuat să dezvoltăm soluții inteligente de management al deșeurilor, atât pentru a ne apropia de o economie circulară, cât și pentru a crește profitabilitatea acestor procese. Astfel, soluțiile de reciclare propuse de noi aduc întotdeauna oportunități pentru tine și compania ta. Descoperă de ce ar trebui să investești într-un viitor alături de Eltex. 

1. Câștigi eficient resurse pentru viitoarele cicluri de producție

Gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor generate de fabrica ta poate conduce la pierderea unor potențiale resurse valoroase. La Eltex, te întâmpinăm cu un audit intern – gratuit și fără obligații – prin care ne asigurăm că toate fluxurile de deșeuri din cadrul fabricii tale sunt evaluate în totalitate și optimizate pentru a evita eventualele pierderi. În continuare, venim cu propuneri prin care să îți valorifici deșeurile și să îți eficientizezi, în consecință, și procesul de producție. 

Un alt avantaj al colaborării cu echipa Eltex este că noi îți asigurăm toate resursele direct în incinta fabricii. De la echipă specializată de mediu care să îți ofere consultanță la fiecare pas, la instalații tehnice de colectare, tratare, neutralizare și reciclare, acționăm eficient pentru a-ți minimiza costurile și a-ți optimiza sistemul logistic. Deșeurile sunt direcționate pe traseele sustenabile potrivite și transformate în noi materii prime, toate acestea în timp ce tu te focusezi fără probleme la activitatea de bază a companiei tale. 

2. Transformi costurile gestionării deșeurilor în venituri pentru compania ta

Problema deșeurilor se reflectă și asupra costurilor monetare și logistice pe care acestea le generează. Noi îți sărim în ajutor atât prin sistemul nostru de management integrat al deșeurilor, cât și prin serviciile de consultanță legislativă și de mediu. Asigurăm trasabilitatea tuturor fluxurilor de deșeuri, preluăm responsabilitatea raportărilor către instituțiile abilitate, ținem evidența operațiunilor on-site pentru a crește regulat eficiența și acționăm inclusiv ca un singur manager de cont pentru toate nevoile tale. Costurile de odinioară devin, astfel, resurse pentru următoarele acțiuni ale companiei tale. 

3. O imagine mai bună în fața clienților și partenerilor tăi 

Într-o eră orientată către sustenabilitate, responsabilitatea companiei tale față de mediu poate deveni un mod de a câștiga respectul clienților și partenerilor tăi. Cu Eltex alături, ai suport inclusiv în dezvoltarea proiectelor de responsabilitate socială corporativă (CSR). Revizuim obiectivele de sustenabilitate ale companiei tale, organizăm regulat evenimente – interne sau comunicare – care susțin mediul, ne dedicăm complet expertiza și creăm împreună un model mai bun de educație privind economia circulară. 

4. Contribui la realizarea obiectivului de ,,zero deșeuri la groapa de gunoi’’

Fiecare companie generatoare de deșeuri are propria amprentă de carbon ce trebuie minimizată. Atunci când alegi să reciclezi deșeurile fabricii tale într-un mod eficient și responsabil, contribui direct la reducerea emisiilor de carbon. Mai mult, te alături misiunii noastre de a avea ,,zero deșeuri la groapa de gunoi’’. Până în prezent, am găsit cele mai bune soluții pentru reducerea, reutilizarea, compostarea, reciclarea sau trimiterea deșeurilor către instalații de recuperare a energiei și ne-am susținut partenerii în a valorifica peste 24.000 de tone/ an de deșeuri și a reduce aproximativ 40.000 de emisii de CO2 anual. 

Împreună cu Eltex, îți atingi și obiectivele de sustenabilitate, dar câștigi și resurse urmărind modelul economiei circulare. Mai mult, obții un partener de încredere în managementul deșeurilor pentru un viitor mai bun.