Distrugere deșeuri on-site: Avantajele procedurilor sigure de distrugere controlată

  • Home
  • blog
  • Distrugere deșeuri on-site: Avantajele procedurilor sigure de distrugere controlată
solutii distrugere deșeuri on-site

Distrugere deșeuri on-site: Avantajele procedurilor sigure de distrugere controlată

Pentru o companie, cel mai mare avantaj al distrugerii deșeurilor on-site este să aibă alături de ea un partener de încredere, cu experiență vastă în procesarea produselor secundare rezultate din activitățile industriale.
O companie care înțelege nevoile fiecărui client, care oferă servicii personalizate pentru a depăși provocările și satisface cerințele asociate cu eliminarea corespunzătoare a deșeurilor, inclusiv din punct de vedere legislativ.

Cum venim noi în ajutor?

Chiar și pentru cei mai experimentați membri ai personalului responsabil cu gestionarea deșeurilor, o abordare nouă poate reduce costurile, optimiza operațiunile de producție, reduce costurile cu forța de muncă și debloca profituri ascunse din risipa sau gestionarea deșeurilor.

Există componente nedistruse colectate ca deșeuri ce pot fi tentante pentru falsificatori sau comercializate pe site-uri specializate, de asemenea rebuturi de producție ce necesită gestionare strictă (standardul IFAT) sau documente și arhive cu character confidential. Odată analizat fluxul de lucru pentru acestea, noi putem oferi soluții de distrugere atât la fața locului, dar și în proximitatea fabricii, ceea ce înseamnă transparență totală.

Ce presupune distrugerea deșeurilor on-site 

Dezvoltarea și implementarea unui proces de eliminare a produsului neconform este, de obicei, responsabilitatea producătorului. Distrugerea deșeurilor on-site și permanentă a reziduurilor se realizează în cazul în care acestea nu pot fi reutilizate fie în diferite etape ale procesului de producție, fie într-o industrie conexă. Astfel, fiecare produs secundar rezultat care nu poate fi reciclat trece printr-un proces de colectare, sortare și eliminare.

 

Care sunt avantajele procedurilor sigure de distrugere controlată


Distrugerea deșeurilor controlată, realizată cu utilaje speciale și containere specifice fiecărui deșeu, reprezintă un prim avantaj care asigură confidențialitatea anumitor brevete sau planuri dacă ne gândim la documente sau a prototipurilor dacă vorbim despre produse.

Mai mult, aceasta implică utilizarea celor mai noi tehnologii din domeniu pentru protejarea mediului de lucru și cel înconjurător, asigurând în același timp un grad ridicat de reciclare acolo unde este cazul.

 

Care sunt scopurile pentru care să apelezi la soluțiile de distrugere deșeuri on-site

În funcție de nevoile fiecărei companii, scopul distrugerii on-site este atât de a asigura o gestionare selectivă și eficientă a deșeurilor din acest punct de vedere, cât și de a păstra confidențialitatea anumitor date sau produse împotriva unor acțiuni precum spionajul industrial sau valorificarea nepermisă și falsificarea anumitor componente sau brevete.


Care sunt cele des întâlnite problemele și ce soluții există pentru ele

Cele mai frecvente probleme întâlnite de companii în privința unui anumit tip de deșeu pe care le generează sunt:

a) Spionajul industrial este întâlnit cel mai des în industria producătoare de autoturisme, de componente electronice pentru o gamă largă de produse cu destinație civilă și militară, de electrocasnice și unelte sau în metalurgie.

b) Valorificarea nepermisă și falsificarea este întâlnită mai ales în FMCG, unde companiile, înainte de a oferi o formă finală unui produs din punct de vedere estetic (aspectul sticlei, logo-ul etc.) și compozițional (ingredientele folosite și modul în care acestea sunt mixate), produc atât deșeuri menajere (forme de sticlă, mostre), cât și sub formă de documente clasificate.

c) Deșeurile organice și nămolurile sunt reziduuri prezente în industria producătoare de baterii pentru mașini electrice și alte dispozitive, a produselor destinate curățeniei și îngrijirii personale și FMCG.

d) Furtul metalelor prețioase reprezintă o provocare mai ales pentru companiile care produc componente electronice, dar în egală și pentru entități din diferite domenii de activitate care folosesc astfel de elemente chimice.

e) Capacitatea redusă de procesare – colectare și distrugere – a anumitor tipuri de ambalaje și produse de către companii poate afecta atât sănătatea angajaților prin mirosul neplăcut degajat în urmă depozitării lor în condiții improprii, cât și mediul în care aceștia desfășoară activitatea.

Soluțiile de distrugere deșeuri on-site variază de la caz la caz și implică atât procese automatizate de colectare și sortare, cât și pe asistate de un personal calificat.

De exemplu, în primele două situații prezentate este recomandată distrugerea controlată a rebuturilor în curtea fabricii, care printr-un proces de înaltă siguranță care va avea ca rezultat final eliminarea aproape totală a riscurilor.

În cazul deșeurilor organice și a nămolurilor, în special a celor care conțin metale grele,  trebuie asigurat mai întâi transportul acestora în recipiente speciale. Odată ajunse la locul în care se va efectua procesarea lor, se începe tratarea și recuperarea black-mass la o puritate ridicată în cazul bateriilor sau compostarea dacă vorbim despre reziduurile provenite din industria alimentară.

Ce putem face noi pentru tine și afacerea ta

Înțelegem provocările și cerințele asociate care stau la baza eliminării corecte a deșeurilor rezultate din procesele industriale și nu numai, în cadrul fabricilor și în general a companiilor.

Cu o expertiză în spate de peste 20 ani în distrugerea deșeurilor on-site ghidăm companiile pe drumul către atingerea unei performanțe sustenabile.