Ziua Mondială a Mediului 2022: Cum dezvoltăm o economie circulară împreună cu partenerii noștri

  • Home
  • blog
  • Ziua Mondială a Mediului 2022: Cum dezvoltăm o economie circulară împreună cu partenerii noștri
Ziua Mondială a Mediului 2022: Cum dezvoltăm o economie circulară împreună cu partenerii noștri

Ziua Mondială a Mediului 2022: Cum dezvoltăm o economie circulară împreună cu partenerii noștri

Ziua Mondială a Mediului este în fiecare an un motiv de sărbătoare în echipa Eltex. Reprezintă un reminder colectiv că planeta trebuie protejată mai mult ca niciodată și că eforturile noastre de a crea o economie circulară trebuie să continue. 

 

Proiectul One Stop Shop Creativ și impactul pozitiv pe care îl poate avea o economie circulară

Nici în 2022 nu ne-am lăsat mai prejos și am organizat un alt eveniment pentru partenerii noștri în cadrul proiectului One Stop Shop Creativ. Acțiunile noastre, prin efectele generate, pot influența bunăstarea planetei. Din fiecare proces de producție, rezultă deșeuri, care atunci când nu sunt gestionate corespunzător, pot avea efecte devastatoare asupra mediului și a sănătății noastre. 

Pornind de la această realitate, am realizat un workshop creativ pentru partenerii noștri, cu tema #OnlyOneEarth și scopul conștientizării impactului pe care îl putem avea, atât negativ, prin ignorarea obiectivelor și activităților de sustenabilitate, cât și pozitiv, prin strategii de a valorifica deșeurile și a crea o economie circulară. 

 

#OnlyOneEarth: un apel la conștientizare și schimbare

Tema #OnlyOneEarth face apel pentru schimbări ale politicilor și alegerilor pentru a permite o viață mai curată, mai ecologică și durabilă, în armonie cu natura. Și cum altfel să începem a ne schimba perspectivele, dacă nu prin învățare? 

Anul acesta, provocării au răspuns 10 parteneri, mai exact, 3000 de participanți dornici să își extindă cunoștințele și să își seteze obiective de sustenabilitate, pentru a crea, împreună, o economie circulară. 

 

Cum am sărbătorit Ziua Mondială a Mediului la Prysmian Group

Împreună cu Prysmian Romania, filială a Prysmian Group, unul dintre cei mai mari producători de cabluri pentru transmisia de energie și telecomunicații. Ne-a primit cu brațele deschise în ambele lor locații, atât la Slatina, cât și la Milcov. Și pentru că o ocazie atât de specială necesită o pregătire pe măsură, am organizat activități și joculețe distractive prin care să creăm mediul propice de învățare. 

Primul joculeț s-a numit Amestec Periculos și a presupus, timp de 1 minut, identificarea corespondentului corect al cuvintelor amestecate pe o tablă de joc.

A doua activitate a fost realizată sub forma unui chestionar interactiv, Tu ai grijă de planeta ta?, prin care am calculat amprenta asupra mediului a fiecărui participant. Subiectele au variat, de la reciclare și poluare, până la eficiența energetică și reutilizare. 

Am continuat cu Roata reciclării, un joculeț amuzant, prin care am crescut și mai mult interactivitatea participanților, oferind provocări și posibilitatea de a câștiga direct premii, de la umbrele și rucsacuri, la căni reutilizabile și pixuri personalizate. 

Membrii echipelor de la Prysmian Group Romania jucând Roata Reciclarii
Foto: Membrii echipelor de la Prysmian Group Romania jucând Roata Reciclării

Nu în ultimul rând, participanții s-au alăturat jocului Reciclează corect, unde au identificat tipurile de deșeuri reciclabile și au ales coșul de reciclare potrivit pentru acestea. 

Ne-am distrat și bucurat în compania echipelor de la Prysmian Group Romania, dar, poate cel mai important, am învățat despre poluare, despre eficiență energetică, despre schimbările climatice și impactul lor, și despre cum să identificăm și să reciclăm corect deșeurile, pentru a ne atinge obiectivele de sustenabilitate și a dezvolta o economie circulară. 

membrii echipelor de la Prysmian Group Romania în cadrul proiectului One Stop Shop Creativ
Foto: Membrii echipelor de la Prysmian Group Romania în cadrul proiectului One Stop Shop Creativ

Împreună cu Eltex dezvolți o economie circulară durabilă 

Mulțumim partenerilor noștri și Prysmian Group Romania, pentru că au înțeles cât de importantă este colaborarea cu un furnizor care să ofere un serviciu integrat de gestionare a deșeurilor și care să urmărească îndeaproape producția pentru a o gestionare eficientă a deșeurilor, alegând și în acest an, echipa Eltex Recycling.