Povestea noastră

Compania Éltex a fost înființată în anul 1989 de către două famili cu preocupări și activități tradiționale în domeniul protecției mediului.

Încă din perioada studenției când călătorea cu trenul, Zoltan a observat materiale lemnoase neutilizate care erau aruncate lângă șinele de cale ferată.
Atunci și-a dat seama că aceste materiale reprezentau resurse valoaroase care nu erau încă exploatate. În discuțiile sale cu Peter Vermes senior, aceștia au realizat că au identificat un concept de afaceri care era clădit pe principii de utilizare optimă a resurselor planetei și de satisfacerea nevoilor companiilor producătoare.

Filozofia companiei avea la bază o idee simplă: dacă analizezi cu atenție maximă, poți identifica surse de valoare în orice tip de deșeu

Obiectivul fixat de noi este recuperarea valorii din deșeurile rezultate în urma procesului de producție și împărțirea acestei valori cu producătorii.

Eltex a început să funcționeze în anul 1989 cu doar 7 angajați, numărul angajaților crescând de câteva ori până în anul 1996, când a început internaționalizarea companiei.

Eforturile susținute ale echipei de extindere internationațională au dat roade și la nivelul anului 2000, compania era unul din principalii jucători de pe piața de manipulare a deșeurilor.

Peter Vermes Jnr. s-a alăturat echipei companiei în anul 2004, aducând noi inițiative și idei care au condus la dezvoltarea firmei.

Ca urmare a soluțiilor creative și a ritmului continuu de dezvoltare, compania Éltex este în momentul de față cel mai mare manipulator de deșeuri din Ungaria, din punct de vedere al numărului de angajați.

În 20 de ani de activitate, am clădit o echipă unică de manageri și personal executiv care deservește un portofoliu de 500 de companii din Ungaria și străinătate.

În momentul de față, Eltex administrează un număr important de sisteme de manipulare al deșeurilor, în cele mai multe cazuri, sisteme integrate cu precizie maximă în facilitățile de producție din Ungaria și străinătate. Deținem o echipă numeroasă care administrează respectivele proiecte, având capacitate de angajare a noi angajați cu calificări și experiență diversă.

Pentru noi este un motiv de mândrie că Eltex este implicată în proiecte de întărirea responsabilizării sociale. De asemenea noi finanțăm și opere de caritate. Optica noastră este identificarea unor soluții superioare și inovatoare la probleme existente, întreprinzând relații funcționale cu numeroase universități și laboratoare de cercetare pentru găsirea unor modalități inovatoare și eficiente de soluționare a problemelor partenerilor noștrii.

Ne angajăm să menținem un program de dezvoltare și îmbunătățire continuă a activității. Obiectivul nostru este de a nu ne mulțumi cu reușitele prezente ci să avansăm, să aducem inovații, noi descoperiri. Munca noastră este ușurată de pasiunea cu care ne implicăm în activități și a faptului că aducem o contribuție la rezolvarea unor deficiențe ale partenerilor noștrii, concomitent cu protejarea mediului înconjurător în care trăim.