13 Aug 2012

Fabrica de ciment din

News

Éltex a realizat recent o investiție însemnată într-o mare fabrică de ciment din Vác, Ungaria, asigurând o opțiune suplimentară pentru reciclarea deșeurilor care în mod normal ar fi direcționate către gropile ecologice.

Fabrica de ciment din Vác este una din principalele unități de producție ale grupului Heidelberger. Ca urmare a acestei investiții, Eltex și fabrica de ciment au semnat un contract de colaborare pe termen lung, creând un parteneriat stabil între cele două entități cu beneficii pentru clienții noștrii.

Investiția Éltex vizează implementarea unui sistem alternativ de alimentare al producției în cadrul fabricii de ciment cu o capacitate anuală de 30.000, acest fapt făcând ca unitatea să fie cea mai mare fabrică din Europa centrală care se alimentează cu combustibil alternativ.

Investiția noastră a permis să instituim o capacitate nelimitată de reciclare termică a materialelor, fără a exista limită în privința dimensiunii. Compania Eltex caută să identifice cât mai multe moduri de întrebuințare a deșeurilor, prin utilizare repetată, alternativă sau reciclare. Conversia deșeurilor prin intermediul reciclării termice conduce la recuperarea energiei consumate în producție, la obținerea unor noi produse la finalul ciclului care pot fi integrate în rețeta cimentului, rezultând reducerea la minim a deșeurilor transportate către gropile ecologice.